00:13 - 12 yaşındaki kayıp kız çocuğu S.K.’yı Esra Erol 24 saat içinde buldu.
13:02 - Türkiye’nin ‘’model ve oyuncu yıldızları’’ belli oluyor …
23:18 - Antalya’dan yaz coşkusu
15:43 - İstanbul Havalimanı’nda maymun çiçeği virüsü alarmı
15:26 - Işın Karaca, Karşıyaka Meydanı’nda ücretsiz çiçek tohumu ve binlerce fidan dağıtacak
13:30 - Yıldız Tilbe Tarzı.
12:15 - Ayhan Aşan balıkçıda dudak dudağa !
13:51 - UZM. DR. TİMUR HARZADIN: “PSİKOLOJİK EĞİTİM DESTEĞİ HERKESE GEREKLİ”
00:41 - Ünlü sunucu Raif Akyüz’ün bu haftaki konuğu ünlü şarkıcı Tuğba Ünal oldu
Türkiye ve dünyada büyük firmalara inovasyon ve kurum içi girişimcilik yetkinlikleri transfer eden ve tasarlanan dijital ürünlerin global olarak ticarileşmesini sağlayan GOOINN (Good Innovation), her yıl hazırladığı Türkiye İnovasyon Raporu’nun 2022 araştırmasına özel 4 bölümden oluşan bir podcast serisi yayınlandı.
İnovasyon ekosistemine fayda sağlamak amacıyla hazırlanan ve Atakan Babacan’ın moderatörlüğünde sunulan seri boyunca, GOOINN Pazar Araştırmaları ve Raporlamalarından Sorumlu Analist Deniz Karapanca Sezegen ile araştırmanın tüm detayları derinlemesine konuşuldu.
Günümüzde işletmelerin başarılı olmaları ve hayatta kalabilmeleri için inovasyon ve girişimcilik faaliyetlerinin önemli bir yere sahip olduğunun ortaya konduğu raporda; İnovasyon trendleri, değişen teknolojiler, Web 3.0, metaverse, kurumlar ve girişimler arasındaki iş birlikleri ve future of work konularına değiniliyor. Bununla birlikte dünyanın ve Türkiye’nin genel durumu ele alınıyor ve 2022 Küresel İnovasyon Endeks Raporu da önemli bir yer tutuyor. Türkiye’deki şirketlerin inovasyon faaliyetlerinin vaka çalışması olarak derinlemesine incelendiği raporda ayrıca, üniversite lisans öğrencilerinin işyeri beklentileri ile ilgili görüşlerine yer veriliyor. Çalışma ek olarak vakalar, blog yazıları ve podcastler ile destekleniyor.
1.bölüm: | Rapor Bize Ne Anlatıyor?
Serinin ilk bölümünde, raporun nasıl hazırlandığı, hangi metodolojilerden yararlanıldığı, raporda dikkat çeken ve herkesin mutlaka bilmesi gereken konular ele alınıyor. Ayrıca, rapordaki üniversite öğrencilerine uygulanan anket sonuçları üzerine değiniliyor.
2.bölüm: Geleceğin İnovasyon Trendleri Neler?
İkinci bölümde, ortaya çıkan inovasyon trendlerinin neden trend haline geldiği, çarpıcı olan trendlerin neler olduğu ve bunları ne şekilde gelecekte göreceğimiz ele alınıyor. Bununla birlikte kurumlar ve girişimlerin bahsedilen trendlerden nasıl etkileneceği ve bunların nezdinde karşılığının ne olacağı üzerine değerlendirmelerde bulunuluyor.
3.bölüm: Kurumlar ve Girişimler Arasındaki İş Birlikleri
Serinin üçüncü bölümünde ise, kurumlar ve girişimler arasındaki iş birlikleri konusu ele alınıyor. Kurumlar ve girişimler arasında neden iş birliği yapılması gerektiğini ve bu iş birliği sonucunda ortaya çıkan katma değerlere değiniliyor. Bununla birlikte, iş birliklerinde kullanılan modeller derinlemesine ele alınarak süreç içerisinde yönetilmesi gereken noktalar, Türkiye ve dünyadan iş birliği örnekleri ile değerlendiriliyor.
4.bölüm: Dünya ve Türkiye Geneli İnovasyon Durumu
Türkiye’nin İnovasyon Raporu 2022’ye özel hazırlanan serinin son bölümünde, dünya ve Türkiye’nin inovasyon durumu, hangi alanlarda inovasyon çalışmalarının yoğunlaştığı ve girişim ekosisteminde neler olduğu ele alınıyor. Ayrıca, WIPO’nın hazırlamış olduğu Küresel İnovasyon Endeksi 2022 raporunun çıktılarına değinerek dünyadaki ve Türkiye’deki gelişmeler inceleniyor.
2022 Türkiye İnovasyon Raporu Podcast Serisi’nin tüm bölümlerini Spotify – GOOINN Good Innovation kanalından dinleyebilirsiniz.
2022 Türkiye İnovasyon Raporu’nun tamamına GOOINN’in resmi websitesi raporlar sayfasından ulaşabilirsiniz.