00:13 - 12 yaşındaki kayıp kız çocuğu S.K.’yı Esra Erol 24 saat içinde buldu.
13:02 - Türkiye’nin ‘’model ve oyuncu yıldızları’’ belli oluyor …
23:18 - Antalya’dan yaz coşkusu
15:43 - İstanbul Havalimanı’nda maymun çiçeği virüsü alarmı
15:26 - Işın Karaca, Karşıyaka Meydanı’nda ücretsiz çiçek tohumu ve binlerce fidan dağıtacak
13:30 - Yıldız Tilbe Tarzı.
12:15 - Ayhan Aşan balıkçıda dudak dudağa !
13:51 - UZM. DR. TİMUR HARZADIN: “PSİKOLOJİK EĞİTİM DESTEĞİ HERKESE GEREKLİ”
00:41 - Ünlü sunucu Raif Akyüz’ün bu haftaki konuğu ünlü şarkıcı Tuğba Ünal oldu
Nursen Çetin Köreken’in yazıp yönettiği “Üç Arkadaş” filmi 11. Boğaziçi Film Festivali’nde gösterilecek. Drama Yapım’ın yapımcılığını üstlendiği, Türkiye’nin lider etkinlik biletleme platformu Biletinial’ın proje desteği verdiği filmde rol alan bütün oyuncular Bursa Yenişehir’de yaşayan amatör kişilerden seçildi.
BASIN BÜLTENİ- Yapımcılığını Drama Yapım’ın üstlendiği, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, TRT desteği ve Bursa/Yenişehir Belediyesi iş birliği ile Golfo Mistico Production ortak yapımı olarak çekilen “Üç Arkadaş” filminde rol alan tüm oyuncular Bursa’nın Yenişehir ilçesinde yaşayan amatör oyunculardan oluşuyor. Türkiye’nin lider etkinlik biletleme platformu Biletinial’ın destek verdiği filmin başrollerinde Buse Demirağ (15), Halime Gülda Aydın (13) ve Görkem Sağ (14) ile Sarım Selim rolünde Mustafa Saraç yer aldı.
Filmin yönetmeni Nursen Çetin Köreken, Bursa/Yenişehir’de yaşayan 100’den fazla çocuğa 10 ay boyunca kamera önü oyunculuk, sinema ve yaratıcı drama eğitimleri verdi. Başroller ve diğer rollerde eğitim ve atölyelere eksiksiz katılan 40 çocuk rol aldı. Çocuklarla yapılan atölyelerle birlikte Nursen Çetin Köreken, Bursa/Yenişehir’de yaşayan 50’yi aşkın yetişkine de 7 ay boyunca aynı eğitimleri verdi. Eğitimleri tamamlayan 25 yetişkin amatör oyuncu filmde yer aldı.
Köreken’in geliştirdiği ve üzerinde akademik çalışmalar yaptığı “Çocuklar İçin Sinema Oyunculuğu Metodu” kapsamında çocuk oyuncular, kendilerine senaryo verilmeden filmdeki karakterlerini hayata geçirdiler. Nursen Çetin Köreken’in geliştirdiği bu metodu, çocuk oyuncuların aldıkları eğitimi, çocukların filme hazırlık aşamalarından filmin seyirci ile buluşana kadar tüm süreci anlatan “Sahne Çocukların” belgeselinin çekimleri film çekimleri sırasında da devam etti.
Köreken’in senaryo aşamasından çekim aşamasına, kurgu aşamasından post prodüksiyon aşamasına kadar dinlediği Gazapizm’in “Yol” adlı şarkısı Gazapizm / Anıl Murat Acar’ın desteğiyle filmde ve fragmanda yer aldı.
Filmin Hikayesi
Hilal, Ayşe ve Mercan sokaklarda çalışan üç çocuktur. Hilal ve Ayşe karton toplayıcılığı, Mercan ise hurdacılık yapmaktadır. Şehirde bir haraç çetesi kuran Sarı Selim, Hilal, Ayşe ve Mercan’ın da aralarında bulunduğu sokakta çalışan çocukları kaçırır ve zorla paralarına el koyar. Hilal de babasına ilaç almak için biriktirdiği parayı Sarı Selim’e vermek zorunda kalır. Hilal, Ayşe ve Mercan, Selim’in zorbalıklarına karşı mücadele etmek için o gün yapılacak ödüllü güvercin yarışına Mercan’ın posta güvercini ile katılmaya karar verirler. Güvercin yarışına kayıt için gittiklerinde karşılarına çıkan Sarı Selim, Mercan’ın güvercininin yarışa katılmasını engellemek için güvercini kafesinden çıkarıp serbest bırakır. Çocuklar güvercini yakalayıp geldiklerinde yarış kamyonu çoktan gitmiştir. Üç arkadaş, kendi imkanları ile yarış kamyonuna yetişmeye karar verir ve birbirlerini daha yakından tanıyacakları, pek çok zorluktan geçecekleri, üç yakın arkadaş olacakları bir yolculuğa çıkarlar.