00:13 - 12 yaşındaki kayıp kız çocuğu S.K.’yı Esra Erol 24 saat içinde buldu.
13:02 - Türkiye’nin ‘’model ve oyuncu yıldızları’’ belli oluyor …
23:18 - Antalya’dan yaz coşkusu
15:43 - İstanbul Havalimanı’nda maymun çiçeği virüsü alarmı
15:26 - Işın Karaca, Karşıyaka Meydanı’nda ücretsiz çiçek tohumu ve binlerce fidan dağıtacak
13:30 - Yıldız Tilbe Tarzı.
12:15 - Ayhan Aşan balıkçıda dudak dudağa !
13:51 - UZM. DR. TİMUR HARZADIN: “PSİKOLOJİK EĞİTİM DESTEĞİ HERKESE GEREKLİ”
00:41 - Ünlü sunucu Raif Akyüz’ün bu haftaki konuğu ünlü şarkıcı Tuğba Ünal oldu
Kırk yıldan uzun süredir resim çalışmalarına devam eden Ressam Hatice Gülmez Nalbant’ın “Işık, varlığını karanlıklara borçludur” sergisi Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde açıldı. Eserlerinde hayatın iniş çıkışlarını yani yaşamın ta kendisini tuvale yansıtan Nalbant, karanlığı, umudun ışığını daha da parlatan bir unsur olarak tanımlıyor.
Ressam Hatice Gülmez Nalbant’ın eserlerinde, hızla kalabalıklaşan ve ruhunu kaybetmeye yüz tutan sokakların, evlerin, tünellerin, meydanların yaşanan dönüşüm ile yozlaşmaya doğru ilerlediğine tanık oluyoruz. Mahalle kültürünün ve doğanın yok oluşu eserlerde zarif bir yas hissiyle vücut buluyor.
Ressamın tuvalde kullandığı düzensiz formlar ve kolajlar kentin dokusunu oluştururken, sarı, turuncu, kırmızının canlı tonları, yıkımın içinde adeta yine o sıcaklığı, aidiyeti arıyor. Diğer yandan, köhneleşmiş binaların üstünde yükselen ferah, ışıklı alanlar, bize umudun hiç bitmediğini, aksine insanların yolunu aydınlatmak için hep var olduğunu hatırlatıyor. Sanatçının eserlerinde, yıkımın sonunun ne olacağını bilmesek de renklerle bir açılıma gidiyor, yolun yine aydınlığa çıkacağını hissediyoruz.
Nalbant eserlerindeki kurguyu şöyle ifade ediyor: “Bildiğimiz sokakların, kent manzarasının ve kültürel dokunun yok olmasına tanık olmanın getirdiği bir hüzün var. Diğer yanda da yaşadığımız sürece hiç bitmeyen umut… Bu iki açıyı resimlerime bir arada yansıtmak istedim. Karanlıklar olmasa ışığın varlığından bahsedebilir miydik? Cevabı hepimiz biliyoruz. Serginin adı biraz da bu yıkımı yaşayan, sokakları belleklerinde canlı tutmaya çalışan biz kent sakinlerine bir hatırlatma aslında… Hep birlikte o umudumuzu yaşatacağız.”
Resim çalışmalarına ve araştırmalarına kırk yıldan uzun zamandır yurt içi ve yurt dışında devam eden Nalbant, şimdiye kadar on altı kişisel sergi açtı ve çok sayıda karma sergiye katıldı. İstanbul Öğretmen Okulu Resim Semineri ve Atatürk Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü’nden mezun olan sanatçı, halen Kadıköy’deki atölyesinde çalışmalarını sürdürüyor.
Bizi karanlığın kabulüne ve ışık kapılarını hep birlikte aralamaya çağıran sergi, 15 Aralık 2022’ye kadar Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde ziyarete açık olacak.