12:24 - UMUR BUGAY’IN KIZI PİA’DAN ÇARPICI YENİ KİTAP: “KİMSESİZ KIZ ÇOCUĞU”
15:36 - Kıvılcım Ural, Yeni Albümüyle Türkçe Rock Listelerine Damga Vurdu
20:00 - 21 Yaşındaki “Model of Models 2024” Kraliçesi Semanur Aslan Hız Kesmeden İlerliyor
12:50 - ENES FURKAN BİLGİÇLİ İMZALI “GLOBAL STAR AWARDS” GÖRKEMLİ TÖRENLE SAHİPLERİNİ BULDU
11:51 - Coşkun Sabah’ın Açıklamaları Tepki Çekti: Talat Er’den Yanıt Gecikmedi
14:58 - Mine Ayman ve Erdem Tunç’tan “Sev Beni” Dinleyicilerle Buluştu!
09:53 - Gastrofill Dergisi: Türk Gastronomisinin Zirvesindeki Yolculuğuna Devam Ediyor
08:34 - KADER YILDIZ USTA OYUNCU HALİL ERGÜN İLE BULUŞTU
12:03 - Uluslararası Girişimcilik ve Başarı Ödülleri 2024: Yılın En Prestijli Törenine Hazır Olun
Ramazan ayında beslenme ihtiyaçlarınızın karşılanması ve vücudunuzun gereksinim duyduğu tüm vitamin ve mineralleri almanız önemlidir. Oruç tutarken sağlıklı ve dengeli beslenmeniz tüm ramazan ayınızı bedenen sağlıklı geçirmenize büyük katkı sunar. İşin sırrı, beslenme ihtiyaçlarınızı iftar, gece yemeği ve sahura göre yüksek ve kaliteli yiyecekler tüketmeye odaklamanızdadır.
Ramazan boyunca her gün protein tüketmek birkaç nedenden dolayı önemlidir. Her şeyden önce, protein vücuttaki dokuları inşa etmek ve onarmak için çok önemli olan temel bir makro besindir. Ramazan ayı boyunca hayvansal protein kaynakları yeterli miktarda tüketilmezse vücut, enerji için proteini parçalayabilir. Bu da kas kütlesi kaybına ve zamanla daha yavaş bir metabolizmaya yol açabilir.
Protein aynı zamanda açlığı ve tokluğu düzenlemeye yardımcı olur ki bu Ramazan ayında önemlidir çünkü vücut sağlıklı ve dengeli beslenme olmadan kolayca susuz kalabilir ve yorulabilir. Bu eksikliğin sonucu; halsizlik, yorgunluk, baş ağrısı, baş dönmesi, unutkanlık, dalgınlık, dikkatsizlik, uykuya meyil, sinirlilik gibi semptomlar gelişebilir, iş veriminiz düşer. Protein açısından zengin yiyecekler tüketmek, daha uzun süre tok hissetmenize, yüksek şeker veya yüksek yağlı yiyecekler için istekleri azaltmanıza ve gün boyunca enerji seviyenizi korumanıza yardımcı olur.
Ayrıca, Ramazan ayında protein tüketmek, kan şekeri seviyelerinizi dengelemenize ve ani yükselmeleri ve düşmeleri önlemeye yardımcı olabilir, bu da özellikle diyabet veya diğer metabolik rahatsızlıkları olan kişiler için faydalı olabilir. Tavuk ve hindi eti daha düşük kalori, daha az yağ ve daha az kolesterol içermesi ile hayvansal protein kaynaklarının başında gelir. Tavuk ve hindi etinin enerji değerleri kırmızı etten daha düşüktür. Doymuş yağ ve kolesterol içeriği de daha azdır. Özellikle tavuğun beyaz etinin yağı çok azdır. Bu etlerin içerdiği proteinin çoğunluğu vücut proteinine dönüşebilir ve sindirilebilirliği yüzde 91-100’dür. Tavuk ve hindi eti, proteinleri, beslenmenizde gerekli olan tüm amino asitleri yeteri miktarda içermektedir. Proteinin yanı sıra tavuk eti harika bir niasin, B6 vitamini, selenyum ve fosfor kaynağı olup yüksek düzeyde antioksidan özellikteki Omega-3’e de sahiptir.
Proteinin dengeli bir diyetin parçası olarak kompleks karbonhidratlar, sağlıklı yağlar ve çeşitli meyve ve sebzelerle birlikte tüketilmesi gerektiğine dikkat etmek önemlidir.
Tavuk etine ulaşmak son derece kolaydır. Yüzün üzerindeki ürün çeşidi ile mutfaklarınızda size değişik yemekler yapabilme bakımından fırsatlar yaratacak sofranız lezzetle dolacaktır.
Ramazanınız kutlu, sofranız bereketli olsun.