00:13 - 12 yaşındaki kayıp kız çocuğu S.K.’yı Esra Erol 24 saat içinde buldu.
13:02 - Türkiye’nin ‘’model ve oyuncu yıldızları’’ belli oluyor …
23:18 - Antalya’dan yaz coşkusu
15:43 - İstanbul Havalimanı’nda maymun çiçeği virüsü alarmı
15:26 - Işın Karaca, Karşıyaka Meydanı’nda ücretsiz çiçek tohumu ve binlerce fidan dağıtacak
13:30 - Yıldız Tilbe Tarzı.
12:15 - Ayhan Aşan balıkçıda dudak dudağa !
13:51 - UZM. DR. TİMUR HARZADIN: “PSİKOLOJİK EĞİTİM DESTEĞİ HERKESE GEREKLİ”
00:41 - Ünlü sunucu Raif Akyüz’ün bu haftaki konuğu ünlü şarkıcı Tuğba Ünal oldu
Türkiye’nin ve dünyanın kültür sanat gündemine ışık tutan Milliyet Sanat’ın Temmuz 2024 sayısı, sanat dünyasındaki en güncel gelişmeler, röportajlar ve özel dosyalarla okurlarını bekliyor. Milliyet Sanat, yeni sayısının kapağını ve içeriğinde geniş bir bölümü yapay zekâya ayırıyor. “Sanat için mi, yapay zekâ için mi?” sorusunun sorulduğu dergide, 31.İstanbul Caz Festivali, Olafur Eliasson’un İstanbul Modern’deki ilk kişisel sergisi ve bu yaz görülmesi gereken 10 Antik Tiyatro gibi konulara da yer veriliyor. Milliyet Sanat Temmuz 2024 sayısı raflarda, dijital uygulamalarda ve Getir, Trendyol, dergikapinda.com ve shopier.com ile Türkiye’nin tüm şehirlerinde!
Milliyet Sanat Temmuz 2024 sayısı okurlarını, 16 Temmuz Yapay Zekâyı Takdir Günü vesilesiyle yapay zekânın sanat dünyasındaki yankılarına bakmaya davet ediyor. Dosyada “Yapay zekâ, sanatçı mı araç mı?”, “Bir albüm kapağı sevdim, artık yoktu!”, “Müziğin sonu mu yoksa kurtarıcısı mı?” ve “Yapay zekâ, sadece ‘yeni müzikçilerin’ rakibi olabilir!” başlıklı yazılar yer alıyor. Ayrıca, Payidar Şeyma Alışır ile yapay zekâ, dijital sanat ve moda üzerine yapılan özel röportaj da dikkat çekiyor.
MÜZİK
Yeni sayının müzik sayfalarında bu yıl 3-18 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek İstanbul Caz Festivali’nin Defne Akman’ın hazırladığı kapsamlı haberi öne çıkıyor. Eda Solmaz alternatif dünyanın güçlü seslerini; Naim Dilmener ise “Müzikal Günce” köşesinde müzik gündemini ele alırken Eray Aytimur caz müziğe odaklanan köşesi “Bırak Dağınık Kalsın”da yepyeni temalar, yepyeni sesler, yepyeni yaklaşımları odağına alıyor.
SAHNE SANATLARI
Sahne sanatları sayfalarında Emrah Kolukusa’nın, denizin, kumun, güneşin tadını çıkarırken sanattan uzak kalmak istemeyenler için derlediği 10 Antik Tiyatro önerisi okuyucuları bekliyor. Onur Şimşek, Başak Kıvılcım Ertanoğlu ve Ümit Erlim’in uyarladığı “Treplev”i kaleme alırken, Çağla Canbaz ise çeyrek asırlık gelenek Devekuşu Kabare Müzesi’nde yazısıyla tiyatro severleri gezintiye çıkarıyor.
AYIN SÖYLEŞİSİ
Milliyet Sanat’ın Temmuz 2024 sayısında Ayın Söyleşisi için Asu Maro, Esra Dermancıoğlu ve yeni dizi partneri, yapay zekâ Mekhalik ile bir araya geliyor.
EDEBİYAT
Modası geçmeyen tek şeyin kitap olduğunun anlatıldığı edebiyat sayfalarında, İsmail Güzelsoy ile “Rölanti Çıkmazı” romanı ve Joni Murphy’nin “Konuşan Hayvanlar” romanı üzerine röportajlar yer alıyor. Suzan Somalı Sönmez, Semiha Berksoy’un hayatını anlatan “Ateş Kuşu – Semiha Berksoy” kitabına imza atan Dikmen Gürün ile konuşurken, Hülya Avtan’ın “Sayfayı Çevir” köşesi ise edebiyatseverlere geniş bir öneri seçkisi sunuyor.
SİNEMA
Sinema sayfaları, bu ay gösterime giren ve Scarlett Johansson ile Channing Tatum’u bir araya getiren “Fly Me to the Moon/Beni Ay’a Uçur” filmi vesilesiyle, romantik komedilerde yaşanan düşüşün sebeplerini ve aşk hikâyelerinin sonunun gelip gelmediğini değerlendiriyor. Ayrıca, yeni filmi “Kinds of Kindness/Merhamet Hikâyeleri” ile perdeye gelmeye hazırlanan Yorgos Lanthimos’un Yunan Tuhaf Dalgası’ndan Oscar adaylığına uzanan sinema yolculuğu, 77. Cannes Film Festivali’nden geriye kalanlar ve Akdeniz’in küçük adası Malta’nın nasıl büyük prodüksiyonların platosu olduğuna da yer veriliyor. Kariyerinin zirvesini gördüğü karakteri “Deadpool & Wolverine” ile bu ay geri dönen Ryan Reynolds’un kariyerine de bakış atan sayfalarda Atilla Dorsay da “Sinemanın Hazineleri” köşesinde Marlon Brando ve Jean Simmons’ın başrollerini paylaştıkları “Désirée/Napolyon’un Sevgilisi” filmini anlatıyor.
PLASTİK SANATLAR
Temmuz 2024 sayısı, Prof. Hüsamettin Koçan’ın kurduğu Baksı Müzesi’nin sanatçı ve akademisyenleri Çoruh Nehri’nde buluşturması ve “Gel Zaman Git Zaman” sergisi üzerine Evrim Altuğ imzalı kapsamlı bir incelemeye yer verirken, Olafur Eliasson’un “Senin Beklenmedik Karşılaşman” adlı Türkiye’deki ilk kişisel sergisi ve Şakir Gökçebağ’ın, küratörlüğünü Emre Baykal’ın üstlendiği “Göründüğü Gibi” isimli sergisi üzerine yazılar da okurların karşısına çıkıyor. Ayşegül Sönmez, “Sanatatak” köşesinde İstanbul Modern’de açılan Olafur Eliasson sergisinden ilhamla hazırladığı testte okurlara “Aktivist misiniz yoksa çevrecimi?” sorusunu soruyor. Türkiye İş Bankası Resim ve Heykel Müzesi’nde, kurucu küratör Prof. Dr. Gül İrepoğlu imzasıyla düzenlenen süreli sergi “İstanbul’un Resmi” ve dünyanın en ünlü sanat fuarı Art Basel’in 2024 edisyonu da dergide yer buluyor.
PODCAST
Milliyet Sanat’ın Temmuz 2024 sayısı, Arlin Çiçekçi ve Fatih Gezer’in, dinleyenleri kelimelerin elinden tutan ve yepyeni bir araçla kulağımıza üfleyen “Kelimesi Kelimesine” adlı podcast serisini anlattıkları röportajla sona eriyor.
Kitabevlerinde, marketlerde, Getir’de, Trendyol’da, dergikapinda.com’da, shopier.com’da ve dijital uygulamalarda okurlarını bekleyen Milliyet Sanat ayrıca, dergiyi 0850 224 02 22 numaralı çağrı merkezini arayarak satın alan okurların kapısına kadar götürüyor.
Bilgi için: milliyetsanat.com