15:53 - KKTC GECE HAYATINA YENİ BİR YILDIZ DOĞUYOR: İZBER TARMAN!
05:16 - Ömür Gedik’ten Mısır Çıkarması: Plus One Konserleri Sharm El Sheikh’te Başlıyor
17:07 - BEGÜM POLAT’DAN REİSE DESTEK
17:05 - Kilisten Doğan Güneş…
17:01 - Diva’nın Şefinden Minik Serçe Şarkısı: “Unutamam”
16:52 - Avrupa’da ki gururumuz ‘Fatih ‘in aslanı’ rakip tanımıyor
16:19 - Ünlü Saç Sanatçısı Uğur Çetinel Doğum Gününü Kutladı
14:28 - Sevgilimi daha kimse bulamadı
19:21 - Nihan Akın’dan Güçlü Bir Dönüş: “Balon” ile Müzikal Bir Yenilik!
19:13 - NİRAN ÜNSAL AMERİKA’da konserlerinden kalan zamanlarda sokaklarda dolaşarak geçirdi.
“Mülteciler hakkında konuştuğumuzda soyut birer figürlermiş ya da istatistiklermiş gibi konuşuyoruz. Onlar ‘mülteci’ değil. Onlar insan. Ayrı ayrı bireyler.”
Uzun süredir yaşamını sürdürdüğü Galler’de hem oyuncu hem de yönetmen olarak birçok farklı projeye imza atan Memet Ali Alabora’nın yönetmenliğini üstlendiği, Galler Mülteci Konseyi’nin “Galler Bir Sığınak Ülkesidir” (Wales is a Nation of Sanctuary) adlı kısa filmi, Yardım Filmi Ödülleri (Charity Film Awards) kapsamında büyük ödül olan Yılın Yardım Filmi Ödülü’nü aldı! “Galler Bir Sığınak Ülkesidir” filmi Britanya hükümetinin sınır geçişlerini zorlaştıran “Vatandaşlık ve Sınırlar Yasası” planına karşı çıkıyor. Filmi, festivalin internet sitesinden ve YouTube üzerinden İngilizce altyazı seçeneğiyle izleyebilirsiniz.
Londra’da gerçekleşen ödül töreninde verdiği röportajda konuşan Memet Ali Alabora, “Ben bir mülteciyim. Siz de bir mülteci olabilirsiniz; çok yakında dünyanın herhangi bir yerinde sadece iklim krizi ya da bir deprem sebebiyle siz de mülteci olabilirsiniz! Mülteciler hakkında konuştuğumuzda, onları soyut birer figürlermiş ya da istatistiklermiş gibi düşünüp konuşuyoruz. Onlar ‘mülteci’ değil. Onlar insan. Ayrı ayrı bireyler. Bu sınır yasası sizin için yemekler yapan ya da birlikte kart oynadığınız ya da sizin için şiirler yazan arkadaşlarınızın da bir anda ortadan kaybolabilmesi anlamına geliyor. Ve biz bunu istemiyoruz! Ben, aslen Türkiye’denim. Deprem yaşandığında ilk hafta boyunca herkes dünyanın en iyi insanıydı. Kriz zamanlarında her şeyi unuturuz. Kimliklerimizi, ülkelerimizi, nereden geldiğimizi unutur ve sadece birbirimize yardım ederiz. Bizi insan yapan budur,” sözleriyle tüm dünyada gündem oldu.