08:13 - KIBRIS’I ÇOK SEVİYORUM YENİ ŞARKIYI EŞİMLE YAZDIM
12:11 - Can Mutaf Ortaokulu’ndan Birincilikle Mezun Oldu
12:06 - GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE EŞME KADINI: MUAMMER KETENCİ’DEN KÜLTÜRE, SANATA VE GELECEĞE BİR SELAM
00:48 - Nihal Candan’dan Acı Haber: 30 Yaşındaki Fenomen Yaşam Savaşını Kaybetti
21:16 - Michaela Astro’dan Dikkat Çeken Yorum: Barış Arduç ve Gupse Özay’ın Evliliğinde Ayrılık Sinyali mi?
19:20 - Gökhan Türkmen önceki akşam Mersin Jolly Joker’de konser verdi.
17:49 - Pamuk Pars start’a bastı, Süpriz bir projeyle sevenlerinin karşına cıkmaya hazırlanıyor
17:02 - Mehmet Ali Çetin’in ilham Veren Başarısı !!
13:25 - Kiraz Festivali’ne Roman Dansı, Kiraz Deseni ve Gülben Enerjisi Damga Vurdu!
Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Kuzey Anadolu Fayı üzerine yaptığı araştırmayı paylaştı ve önemli uyarılarda bulundu. Belirli bir il için endişe verici değerlendirmelerde bulunan Ercan, “Önümüzdeki 10 yıl içinde bir depremin olması sürpriz olmaz” ifadelerini kullandı.
İzmir’de hissedilen bir deprem meydana geldi. AFAD’ın açıklamasına göre, İzmir’in Menderes ilçesinde 3.2 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. Deprem, saat 09.02’de, yerin 3.41 kilometre derinliğinde meydana geldi. Kısa süreli paniğe yol açan depremde herhangi bir olumsuz durum bildirilmedi. Kandilli Rasathanesi de İzmir depremine ilişkin açıklama yaparak, depremin büyüklüğünü 3.5 olarak belirtti.
Son günlerde sık sık küçük ölçekli depremler meydana gelirken, Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’ın uyarıları akla geldi. Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Kuzey Anadolu Fayı hakkında bilgilendirme yaparken, Balıkesir için korkutucu bir uyarıda bulundu. Ercan, Balıkesir’deki deprem periyotlarını hatırlatarak, “Gelecek 10 yıl içinde Balıkesir’de bir depremin olması şaşırtıcı olmaz” dedi.
Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, son günlerde Balıkesir, Bursa ve Çanakkale’den geçen fay hatları hakkında bilgilendirmelerde bulunuyor. 2 Mayıs’ta X (Twitter) hesabından yaptığı paylaşımda, Kuzey Anadolu Kırığı’nın en aktif kollarını açıklayan Ercan, en riskli bölümlerinin Kaynaşlı-Düzce-Akyazı-Adapazarı-Sapanca olduğunu belirtti.
Aynı mesajında Ercan, Kuzey Anadolu Kırığı’nın en aktif kolunun Kuzey (Marmara), ardından Güney (Bursa-Manyas), ve İzmit-Gemlik-Bandırma’nın orta kolu olduğunu ifade etmişti. 20 Mayıs tarihli mesajında ise Balıkesir için 7 büyüklüğünde deprem uyarısında bulundu.
“Kentin ovaya değil, batıya doğru yerleşmesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Ercan, Balıkesir’in 30 yılda bir 7 büyüklüğünde deprem üretebileceğini vurgulayarak, tehlikeli ilçeleri sıraladı. Çanakkale için de risk arz eden bu noktalar şöyle: Balıkesir ili, Ege düşüntülü ve Marmara Kuzey Anadolu yanal kırıklarından etkilenir. Balıkesir, Havran-Balya, Edremit Koyu-Ayvacık, Yenice-Gönen, Çan-Biga, Manyas, Sarıköy, Edincik, Etili kırıkları 30 yılda bir 7 büyüklüğüne kadar deprem üretebilir. Balıkesir, ovaya değil, batıya yerleşmeli.”
“Balıkesir’de 127 yıldır büyük bir deprem olmadı. Ancak aynı fay hattında Edremit Koyu’nda 1944’te 6.8, 1975’te 6.7 büyüklüğünde depremler meydana geldi. Bu fay hattı yaklaşık 30 yılda bir hareket ediyor, ancak 54 yıldır sessiz. Gelecek 10 yıl içinde Balıkesir’de bir depremin olması şaşırtıcı olmaz…”