03:40 - Ünlü şef “Bodrum’da aç gözlüler turizme darbe vuruyor”
02:59 - IBA PRO BOXING ÜNVAN MAÇLARINDA ÜNLÜLER GEÇİDİ.
01:25 - HARUN GÜRBÜZ KALIPLARIN DIŞINDA BİR ŞARKICIYIM
22:55 - DERYA ŞEN’DEN KEMAL SUNAL PROJESİ
21:49 - KULYAS 2 BİTTİ GÜL ARSLAN TATİL TURUNA ÇIKTI
21:01 - IFA PARIS İstanbul’dan Fransız Sarayı’nda Büyüleyici Mezuniyet Defilesi
20:11 - Tunçbilek, geçtiğimiz hafta yayınladığı “Yarı Çıplak” cover’ı hakkında konuştu.
18:21 - Gazi Koşusu’nun Perde Arkası ve Yazın Ritmi “50fifty”de
18:07 - Aybüke Albere’den Samimi İtiraf: “Çocukluk Aşkım Çelik’ti!”
17:24 - İstanbul Küresel Sürdürülebilirlik Kongresi’nde HKUST Rüzgarı Esti!
Türk Müziği’nin usta yorumcusu Harun Gürbüz, son tekli çalışmasında seslendirdiği “Fotia” isimli Greek tarzdaki eserle sevenlerini şaşırttı. Sahne çalışmalarına hız kesmeden devam eden Harun Gürbüz, Greek müziğin seçkin eserleri yanında Türk Sanat Müziği’nin unutulmayan klasikleriyle dinleyicilerine eşsiz geceler yaşatıyor.
Sahne programına dair görüşlerini ise, “Müzik benim için bir sınırlar bütünü değil, bir duygular evreni. Türk Sanat Müziği benim ana yuvam; sesimi ve bilgimi inşa ettiğim temel alan. Greek müzik gibi Akdeniz’in başka sahillerinden esen tınılar da gönlümde ayrı bir yer buluyor. Kendimi hiçbir zaman kalıplarla sınırlamıyorum,” sözleriyle özetliyor.
Türk Sanat Müziği çalınıp okunan mekânlar sayıca az olabilir ama müzikseverlerin içindeki o güçlü özlem hâlâ çok taze vurgusunu yapan Harun Gürbüz, “Ben repertuvarımdaki zenginlikle bu özleme cevap verirken, dinleyicinin ruhunun farklı renklerini de hesaba katıyorum. “Aynı program içinde, Müzeyyen Senar’dan ‘Feraye’ söylediğimde dinleyicilerimi coşku içinde görürken; bir başka anda, bir ‘Greek’ ezgisiyle masada gözyaşı döken bir dinleyiciye de tanıklık edebiliyorum.” Bugünün dinleyicisi, geçmişe oldukça saygılı ama bugünü de hissetmek istiyor. Ben sahnede bu dengeyi kurmaya çalışıyorum. Belki bu da içinde bulunduğum yoğunluğumun ve tercih edilmemin sebebi olabilir. Dinleyiciye saygı duymak ve onu iyi anlamak çok önemli,” dedi.
Genç neslin Türk Sanat Müziği’ne uzak olmadığını dile getiren Harun Gürbüz, gençlerle birlikte projeler üretmeye, dijital platformlarda klasik eserleri yeniden canlandırmaya çalıştığını sözlerine eklerken, “Onlara sadece nasihatten ibaret bir nostalji değil de, bugün hâlâ yaşayan, nefes alan bir kültür sunduğumuzda, inanın sahip çıkıyorlar,” vurgusunu da yaptı.