23:23 - GÜLGÖKÇE KORKMAZ “SARI ODALAR” İÇİN SARIŞIN OLDU
20:03 - Farah Zeynep Abdullah ve Asya Alizade’den Lvbel C5 çıkışı
19:52 - FoodieFest, LifePark’ta 3. Kez Lezzet ve Müzikle Buluşuyor!
19:28 - Whitestone’dan Gökhan Keser dinleyicisine sürpriz proje!
17:57 - Maral’dan Ters Köşe Şarkı Yeni Şarkısına Londra’da Klip Çekti!
15:03 - ‘En Quality’ ödüller sahiplerini buldu
08:11 - Yılmaz Morgül Yine Sahnede, Dürdane 1901’de Sezon Coşkusu Başlıyor
07:11 - TEKİRDAĞ’DA ‘AİLECE YEŞİLÇAMDAYIZ ETKİNLİĞİ
07:01 - Şahsenem’den Kuaförlere ve Güzellik Sektörüne tam destek.
2. Türkiye Tekstil Bienali, bu yıl “Dalga Kumaş” temasıyla Nihat Özdal’ın küratörlüğünde başladı. 22 Şubat – 13 Nisan tarihleri arasında devam edecek bienalin ev sahipliğini Gazipaşa Kaymakamlığı üstlenirken, etkinlik Selinus ve Lamos Antik Kentleri, Yalan Dünya Mağarası, Kızıl Kule, Alanya Tersanesi ve Syedra Antik Kenti gibi Gazipaşa ve Alanya’nın tarihi mekânlarında gerçekleştiriliyor.
“Tekstil sektöründe her yıl 93 milyar metreküp su kullanılıyor”
Bienalin küratörü Nihat Özdal, tekstil ve suyun birbiriyle olan ilişkisini vurgulayarak, “Dünyada her yıl 93 milyar metreküp su tekstil sektöründe kullanılıyor. Bir kot pantolon için 10 bin, bir pamuklu tişört için 2.500 metreküp su harcanıyor. Küresel su kirliliğinin %20’si tekstil kaynaklı ve her yıl yaklaşık 100 milyar yeni tekstil ürünü piyasaya sürülüyor” dedi.
Bienale katılan sanatçılardan biri olan Özge Kahraman, Anadolu Speleoloji Grubu Derneği (ASPEG) üyesi olarak mağaraların fiziksel, tarihi ve estetik yapısını araştırıyor.
“Sanatımı en ait hissettiğim yerde izleyiciyle buluşturmak inanılmaz bir deneyim”
İlk kez eserlerini bir mağarada sergileyen sanatçı, “Bienal sayesinde bu hayalim gerçekleşti ve Yalan Dünya Mağarası’nda eserlerim izleyiciyle buluştu. Şimdiye kadar mağaraları keşfeden biri olarak hep dışarıdan bakıyordum ama bu kez mağaranın kendisi de serginin bir parçasıydı. Atmosferi tarif etmek zor, sanatımı en ait hissettiğim yerde izleyiciyle buluşturmak unutulmaz bir deneyimdi” dedi.
Bienalde eserleri sergilenen sanatçılar arasında ABD’li Thomas Jackson ve İsveçli Diana Orving de bulunuyor. Jackson, “Yapmayı sevdiğim şey, insan yapımı malzemeleri alıp doğal manzaralara yerleştirmek ve doğayı taklit etmelerini sağlamak” derken, Orving ise “Keşfettiğim temalar dönüşüm, hareket ve doğanın akışı üzerine kurulu” ifadelerini kullandı.
2.Türkiye Tekstil Bienali, 13 Nisan’a kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.