23:23 - GÜLGÖKÇE KORKMAZ “SARI ODALAR” İÇİN SARIŞIN OLDU
20:03 - Farah Zeynep Abdullah ve Asya Alizade’den Lvbel C5 çıkışı
19:52 - FoodieFest, LifePark’ta 3. Kez Lezzet ve Müzikle Buluşuyor!
19:28 - Whitestone’dan Gökhan Keser dinleyicisine sürpriz proje!
17:57 - Maral’dan Ters Köşe Şarkı Yeni Şarkısına Londra’da Klip Çekti!
15:03 - ‘En Quality’ ödüller sahiplerini buldu
08:11 - Yılmaz Morgül Yine Sahnede, Dürdane 1901’de Sezon Coşkusu Başlıyor
07:11 - TEKİRDAĞ’DA ‘AİLECE YEŞİLÇAMDAYIZ ETKİNLİĞİ
07:01 - Şahsenem’den Kuaförlere ve Güzellik Sektörüne tam destek.
Sanat, sanatçının hayat anlayışını, inançlarını, duygularını ve düşlerini nakşetme biçimidir. Ancak bazı sanatlar vardır ki, zamanın ötesine geçerek insan ruhuna dokunur. İşte çini sanatı da böylesine büyülü bir dünyayı temsil eder. Çini sanatçısı Pınar Külek, bu kadim sanatın içinde bir yolculuğa çıkmış, ateşe ve renklere sevdalanmış bir usta olarak, eserlerine ruhundan parçalar katıyor.
“Ateşe meftun olmaktır çini…” diyor Pınar Külek. Çini, bir sanat olmanın ötesinde tarih, ruh ve incelikle işlenen bir sabır yolculuğudur. Osmanlı mimarisinin vazgeçilmez unsurlarından biri olan çini, yalnızca duvarları süslemekle kalmaz, ruhları da huzurla donatır. Mimar Sinan’ın eserlerinde sadeliği ve dinginliği sağlamak için çinilere yönelmesi, bu sanatın gücünü bir kez daha kanıtlıyor.
Çini, zamanda yolculuğun ta kendisidir. Yüzyıllar öncesine ait bir çiniye baktığınızda, nakkaşın fırça izlerini hisseder, onun ruhunu ve nefesini duyumsarsınız. Pınar Külek’in anlatımıyla:
“Lapisin, firuzenin, zümrüdün ve mercanın fısıltılarına kulak verirsiniz. Çini, zamanda duran bir andır. O anda, hem geçmişin ihtişamını hem de bugünün zarafetini hissedersiniz.”
Sanatta ustalık ve sadakat esastır. Pınar Külek, sanatına duyduğu derin bağlılığı ve saygıyı şu sözlerle dile getiriyor:
“Ustasız sanat haramdır malum. Üzerimde emeği geçen ustalarıma sonsuz teşekkürlerimle… Fırçam ile ruhum müsenna… Son nefesime dek fırçam benimle olsun.”
Çini, sadece bir süsleme sanatı değil; huzurun, sabrın ve maneviyatın bir ifadesidir. Pınar Külek’in eserleri, gelecek nesillere bu kadim sanatı taşıma çabasının bir meyvesi olarak, ruhları aydınlatmaya devam edecek