Çekiç Magazin

SON DAKİKA

FİLİZ KUKA’NIN, ALTIN KOZA’DAN İKİ OYUNCU ÖDÜLÜYLE DÖNEN İLK UZUN METRAJLI FİLMİ YÜZLEŞME, 25 EKİM’DEN İTİBAREN MUBI’DE!

Türkiye prömiyerini İstanbul Film Festivali’nde gerçekleştiren YÜZLEŞME, bir kaybın ardından ortaya çıkan sırla altüst olan bir ailenin öyküsünü anlatıyor.
26 Ekim 2024 | 72 kez görüntülendi.
FİLİZ KUKA’NIN,  ALTIN KOZA’DAN İKİ OYUNCU ÖDÜLÜYLE DÖNEN  İLK UZUN METRAJLI FİLMİ  YÜZLEŞME,  25 EKİM’DEN İTİBAREN  MUBI’DE!

Türkiye prömiyerini İstanbul Film Festivali’nde gerçekleştiren YÜZLEŞME, bir kaybın ardından ortaya çıkan sırla altüst olan bir ailenin öyküsünü anlatıyor. Filiz Kuka’nın senaryosunu kaleme aldığı ve yönetmen koltuğunda oturduğu ilk uzun metrajlı filmi, aile perspektifinden ötanazi konusuna bakıyor. Filmde, 30. Uluslararası Altın Koza Film Festivali’nde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödüllerini kazanan Nilay Erdönmez ve Okan Urun’la birlikte Asiye Dinçsoy, Güneş Sayın, Mutlu Güney, Tülay Bursa, Fatih Sevdi ve Name Önal rol alıyor. YÜZLEŞME, 25 Ekim’den itibaren sadece MUBI’de.

Aile içinde yaşanan hesaplaşmaların izini süren hikaye, tüm aile bireyleri için sarsıcı sonuçları olacak bir yüzleşmeye sahne oluyor. Film, kadının ailedeki rolü, aile bağları, görünmeyen sınırlar ve yalnızlık kavramlarını mercek altına alıyor. Filiz Kuka, YÜZLEŞME’de karakterlerin içsel çatışmalarını ve ruhsal dönüşümlerini güçlü bir şekilde işlerken, aile dinamiklerinin karmaşıklığını ustalıkla gözler önüne seriyor.

Bilgi için: mubi.com/tr

instagram.com/mubiturkiye

x.com/mubiturkiye

youtube.com/mubi

KÜNYE

YÜZLEŞME

Yazan ve Yöneten: Filiz Kuka

Yıl: 2023

Süre: 80’

Oyuncular: Asiye Dinçsoy, Okan Urun, Nilay Erdönmez, Güneş Sayın, Mutlu Güney, Tülay Bursa, Fatih Sevdi, Name Önal

Görüntü Yönetmeni: Şafak Ildız

Yapımcı: Filiz Kuka, Seçkin Akyıldız

Kurgucu: Ömer Günüvar

Sanat Yönetmeni: Levent Uçma

MUBI HAKKINDA

MUBI, global bir çevrimiçi film seçkisi, yapım şirketi ve film dağıtımcısıdır. Birbirinden güzel, heyecan verici, inanılmaz filmlerin keşfedildiği ve seyredildiği yerdir. Sinemanın efsanevi yaratıcılarından yükselen yönetmenlere, dünyanın her köşesinden filmler MUBI küratörleri tarafından özenle seçilir. MUBI aynı zamanda sadece platform üzerinden erişebilecek iddialı yeni filmlerin yapımcısı ve dağıtımcısıdır. Dünya çapında 190 ülkede hizmet veren MUBI, 15 milyondan fazla üyeyle dünyanın en büyük sinemasever topluluğudur.

 

İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ