Çekiç Magazin

SON DAKİKA

VİCDANI’NI SUSTURAN GEBZE BELEDİYE BAŞKANI ZİNNUR BÜYÜKGÖZ!!!

11.
23 Ekim 2024 | 70 kez görüntülendi.
VİCDANI’NI SUSTURAN GEBZE BELEDİYE BAŞKANI ZİNNUR BÜYÜKGÖZ!!!

11.10.2024 Tarihinde haber merkezimize gelen bir ihbarı değerlendirmek üzere olay yerine gittik. Gebze Belediyesi sokak hayvanları bakım rehabilitasyon ve eğitim merkezi’nde yapılan katliamı halk ile birlikte görmüş olduk. Siyah çöp poşetlerinin içerisinde can çekişen köpekler vardı. Dernek başkanları STK başkanları hayvanseverler ve vatandaşlar tarafından poşetler açıldığında 14 kedi bir karga 30 tane köpeğin sıcak olduğu ve hayvanların can çekişerek öldüğü görüldü. Bu yapılan katliamın ardından Gebze Belediye Başkanı Zinnur BÜYÜKGÖZ, açıklamalarda bulundu.

” ŞOK AÇIKLAMA”

Zinnur BÜYÜKGÖZ yaptığı açıklamada, ‘’ Sosyal medyada ve bazı basın kuruluşlarında görüntüler hakkında açıklama yapma gereği duymuşumdur. Görüntüleri bende seyrettim çok üzüldüm sokaklardan cansız olarak toplanan tedaviye cevap vermeyip ölen barınağımızda gözetim altındayken hayatını kaybeden hayvanları bir yerde toplayıp uygun usüllerde gömüyoruz sosyal medyaya yansıyan görüntüler rehabilitasyon merkezimize ansızın giren bir grup insanın gömülmek üzere bekletilen hayvanların cesetlerini ortaya saçması sonucu ortaya çıkmıştır. Sürecin başından sonuna kadar kurum içerisinde yada dışarısında hepimizi derinden sarsan bu görüntülere sebep olan herkese hesabını soracağız. Konuyla ilgili kurum içinde soruşturma başlatılması talimatı verdim ayrıca Gebze Cumhuriyet başsavcılığınada müracat ederek adli soruşturma başlattık soruşturmanın selameti açısından ilgililer açığa alındı inşallah en kısa zamanda soruşturmalar neticelenecek ve sorumlular gerekli cezayı alacak’’ dedi.

HALKIN VİCDANINA KARŞI SORUMLULAR HESAP VERMESİ GEREKİR.!!

Av. Atakan ERCEİŞ CHP Gebze Gençlik Kolları Başkanı
Gebze Belediye Başkanı’nın yaptığı açıklama, sorumluluklarını örtbas etme ve kamuoyunu yanlış yönlendirme çabasıdır. Sokak hayvanları rehabilitasyon merkezinde yaşanan katliamın üstünü kapatmak isteyen bir belediye yönetiminin, halkın vicdanına karşı hesap vermesi gerekirken, eylemimizi “çalışmayı engelleme” bahanesiyle itibarsızlaştırmaya çalışması utanç vericidir.
Biz, sokak hayvanlarının yaşam hakkını savunmak için oradaydık. Yıllardır süregelen ihmalin ve sorumsuzluğun sonucunda yaşanan bu trajediye karşı sessiz kalmamız beklenemez. Belediyenin görevi, can dostlarımızın güvenliğini sağlamak ve yaşam koşullarını iyileştirmektir, katletmek değil!
Belediye başkanına soruyoruz: Eylemimiz mi çalışmalarınızı engelliyor, yoksa vicdanınızı rahatsız eden gerçekler mi? Belediyenin görevini yapmaması yüzünden hayvan katliamlarının önüne geçmek için biz harekete geçtik ve ne yazık ki bu sorumsuzluğa dur demek zorunda kaldık. Gerçekler karşısında sessiz kalmayacağız ve bu vahşetin hesabını sorana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz!

CESUR KADIN KATLİAMIN ARKA YÜZÜ DEDİ.!!

Ünlü Sanatçı
Seren SERENGİL’in olay anında röportajında katliamı anını şu duygularla anlattı Gebze rehabilitasyon merkezin Gebze belediyesine ait olan
Barınaktaki katliam hepimiz tarafından belgelenmiştir gözlerimizle görmüşüzdür fiilen orada bulunmuşuzdur drone’daki köpeklerin de bir gün önceki oradaki köpeklerin artı bir gün sonra çöpte ölü şekilde bulunan köpeklerin herhangi bir trafik kazasından dolayı değil iğne ile öldürüldüğü nettir açıktır bu katliam bu bir zihniyettir yine söylüyorum bunun arkasındayız herkese dava açacaklar bu şekilde yıldırmaya çalışıyorlar hayvan sevenlerin barınaklara gidip hayvanlara bakmaları hayvanları sahiplenmeleri hukuk sınırları içerisindedir kaldı ki burada bir katliam olmuştur buradaki suçüstü görüntüleri göreceksiniz ki oradaki hayvanlarda ölüm döşeğinde alındı bu barınaklardan herkese sahiplenmeye hazır dedi.

BUGÜNDEN SONRA KİMSEYE CİNAYET İŞLETMEYECEĞİZ HEPSİNİN
ENSESİNDEYİZ DİRENİŞİN SESİ

Ünlü Sanatcı Hande YENER
Bir hayvan kadar duygulu olmak bir hayvan kadar hissedebilmek isterdim.
Ülke ağlıyor,bu ülkede çocuklar kadınlar ve hayvanlar katlediliyor, ben artık dayanamıyorum. Her saniye işkence ya ölüm ya tecavüz haberi alıyoruz. Ben türküm; ülkemi, vatanımı, toprağımı, hayvanımı, çiçeğimi bir bütün olarak seviyorum. Katliamlar artık son bulsun dedi.

BÜYÜKGÖZ’E JET CEVAP TİP PARTİ SÖZCÜSÜ
SERA KADIGİL’DEN GELDİ BAŞKAN OLACAK ZAT SINIYORUM ARSIZLIĞIN VE YÜZSÜZLÜĞÜN KİTABINI YENİDEN YAZACAK.!!

TİP İstanbul Milletvekili, Parti sözcüsü Sera KADIGİL Gebze’de yaşanan hayvan katliamıyla ilgili TBMM’de açıklamalarda bulundu açıklamasında, ” Hepinizin malumu olduğu üzere Gebze’de şimdiye kadar yaşadığımız en sarsıcı hayvan katliamlarından birine tanık olduk. Cuma günü ben de bizzat oradaydım. Diğer başka milletvekilleri ve elbette yaşam hakkı savunucularıyla birlikte.
Gördüğüm en travmatik diyeceğim görüntülerden biriyle muhatap olduk orada ve sorumlusu Gebze Belediye Başkanı, Gebze Veteriner İşleri Müdürlüğü ama elbette ki bunlara yol veren. Bu katillerin önünü açan Recep Tayyip ERDOĞAN ve Devlet Bahçeli’ydi.
Bunu defalarca söyledik bir kez daha söylüyoruz ve bugün Gebze Belediye Başkan Olacak zat sanıyorum arsızlığın ve yüzsüzlüğün Kitabını yeniden yazacak bir açıklama yayınlamış Twitter’ında, Hani böyle insan bakınca şey gibi ya böyle AKP’liliğin özetini yapmış bugünkü Twitter. Şöyle diyor Sayın Başkan çıkmış hiç utanmadan doğal ölüm trafik kazası hastalık nedeni ile ölen hayvanlarımızın bedenlerini ortalığa saçmış hayvansevererler” dedi.

!DEVLETTEN YASA’NIN GERİ ÇEKİLMESİNİ İSTİYORUZ VAHŞETİN SEBEBİ AŞIRI DOZDA KETAMİN !!!

CANHAK Kurucusu:
Rana Balamaz,
CANHAK Dernek Başkanı:Sema TAYLAN
Gebze’de yaşanan çocuklarımız kaza geçirip ölmedi.
Bu hayvanlar hasta değildir. Hepsi kilolu sokak çocukları. Barınaktan aldığımız an itibarıyla veteriner hekimin tespit etmiş olduğu hastalıkları şunlardır
“Parvo Virüsü” Korona Virüs” “Giardia”
“Gençlik Hastalığı” bunlar o kadar güzel beslenmiş ve buraya alınmış ki Hasta değiller onlar.
katledildi. Onlar öldürdü.
Çıkartıldığı zaman biz o dakika olay yerindeydik. Dişlerinde kan vardı. Dövüldüğü için mi? Demirleri ısırıyor hayvanlar. Orada eziyet çekiyorlar. Tabii ki.Onlar kan vardı. Gördüğünüz kadarı ve vahşice vahşice diyorum.
vahşice bir şekilde araçlara koydu götürdük. Bazılarında hayvanseverlerimiz sahiplendi.
Evet biz zaten
Seren SERENGİL’le ortak bir proje içindeyiz. Sahiplendirme projesi. Seren Hanım sağ olsun aldı götürdü.
Biz zaten kendisiyle yarın irtibata geçeceğiz. Biz de CanHak Derneği olarak oradan birkaç tane çocuğumuzu alıp sahipleneceğiz çok üzücü bir durum Sözün bittiği yer diyoruz Kelimeler yetersiz. Çok sağlıklı, çok iyi bakıyoruz dediği o iki tane çocukta parvo hastalığı var.Korona Giardia hastalığı var.Altı gündür o çocuklar klinikte yaşam mücadelesi verdi.

DRONE ÇEKİMİ YAPAN ARKADAŞLAR 45. CAN DOSTUMUZUN ÖLDÜRÜLMESİNİ NEDEN İZLİYİP O AN MÜDAHALE ETMEDİLER.

SOHAYKO Dernek Başkanı Yasin YILMAZ,
‘’Arkadaşlar 16 Ekim 2024 şu an yine Gebze Belediyesi rehabilitasyon merkezinde nöbetteyiz. Saatimiz de gece 23:30 Şimdi Gebze Belediyesi İnstagram hesabından bir paylaşım yapmış. Soharko Derneği Gebze Belediyesinden, Gebze Ölüm Kampı’ndan kurtardığı hayvanları kliniklere taşıdı. Bunlarla ilgili insanlardan yardım istiyor demiş.Tabii ki belediyeler görevini yapmadığı için, belediye bölüm haklarındaki veterinerler hayvanları öldürdüğü için, katlettiğiniz için, kaplarına şırıngalarla çamaşır suları enjekte ettiğiniz için biz bu hayvanları sizlerin elinden kurtarıp kliniklere taşıdık. Kusura bakmayın klinikler öpücük kabul etmiyorlar. kliniklerin tek istedikleri para. Bizim sizden kurtardığımız hayvanlar için insanlardan istediğimiz ve gelen para o hayvanlara ana sütleri gibi helal olsun. Çünkü onların yaşamaları için ellerimizden geleni yapıyoruz. Bu ölüm kampından kurtardığımız kedilerden iki tanesi yoldayken, kliniğe giderken hayatını kaybettiler. Bir tanesinin durumu çok ağırdı, birazdan paylaşacağım.

O hayvanın damar yolu bile açılmamış hatta bu kediyi belediye vermemek için elinden geleni yapmıştı. Biz görevli olarak kendisinden teslim aldık. Demek istediğim şu Zinnur, bey kendinize gelin siz bir belediyesiniz kamu kurumusunuz bizi sindiremezsiniz yıldıramazsınız hakkımızda istediğiniz iftirayı atabilirsiniz istediğiniz yalanları söyleyebilirsiniz hodri meydan’’ dedi.

HALKIMIZI DUYARLI OLMAYA DAVET EDİYORUZ !

CHP Gebze İlçe Başkanı
Gökhan ORHAN,
Olayı öğrendiğimizde boğazımız düğümlendi.
Cep telefonu büyüklüğünde kediler,kargalar olmak üzere havada uçan kuşu bile öldürmeye çalıştılar.İddialara göre ilaçlar ile zehirleyip öldürdüler .Bununla ilgili numuneler alındı ve adli tıpa gönderildi.Bu alınan numunelerin sonuçları açıklanıp ve doğru kararlar alınana kadar davanın takipçisi olacağız. Sivil toplum örgütleri, hayvansever derneklerimiz, ve halkımızla beraber birlikte hareket ederek doğru kararlar alındığından emin olacağız.
Buraya geldiğimizde karşılaştığımız tablo çöp poşetleri içine koyulmuş olan hayvanlardan bir çoğunun yeni öldüğü,hala canlı olduğunu gördüğümüz dört tane köpeğimizi bulduk.Bunların hepsi video kayıtlarında ve sosyal medya paylaşımları da mevcuttur. Bu karşılaşmış olduğumuz kötü tablonun mimari olan belediyeye ait çalışanlarının, sivil toplum kuruluşları ve hayvanseverlerin gelmesiyle birlikte arka kapılardan kaçırıldığı anlaşılmıştır.
Savcılığa yapılan suç duyurusundan sonra savcılarımız geç de olsa gelip olay yerindeki çalışmalarını sürdürmüştür. Burada yapılan zulmü asla kabul etmeyeceğiz.Bizler Gebze deki insanlık dışı vahşeti dile getirirken ülkenin farklı yerlerinde şu an bile hayvanlarımızın,can dostlarımızın mağdur edildiğini ve öldürüldüğünü düşünmekteyiz. Halkımızı duyarlı olmaya davet ediyoruz.

ÇÖZÜM DOĞANI ÖLDÜRMEK DEĞİL, DOĞMAYI ENGELLEMEKTİR.

Haykonfed Başkan yardımcısı
Haydar ÖZKAN,
Bu yaptığınız asla yanınıza kar kalmayacak. Bunların hesabını yargıda sizlere soracagiz. Ve buradan Gebzeli vatandaşlara da sesleniyorum; bakın belediyeler sizleri yönetmek isteyen insanlara, Katliamcı insanlara izin vermeyin. Bugün burada Gebze nerede? Hayvanları katlederler,önce hayvanları kestiler patilerini kestiler sonra boyunlarını kestiler. Hayvanlara tecavüz ettiler. Bu zihniyetlerin yanında olmayın.Tepkinizi gösterin dedi.

Çekiç Medya:Semra TEKİN
Resim:Semra TEKİN

İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ