20:00 - 21 Yaşındaki “Model of Models 2024” Kraliçesi Semanur Aslan Hız Kesmeden İlerliyor
12:50 - ENES FURKAN BİLGİÇLİ İMZALI “GLOBAL STAR AWARDS” GÖRKEMLİ TÖRENLE SAHİPLERİNİ BULDU
11:51 - Coşkun Sabah’ın Açıklamaları Tepki Çekti: Talat Er’den Yanıt Gecikmedi
14:58 - Mine Ayman ve Erdem Tunç’tan “Sev Beni” Dinleyicilerle Buluştu!
09:53 - Gastrofill Dergisi: Türk Gastronomisinin Zirvesindeki Yolculuğuna Devam Ediyor
08:34 - KADER YILDIZ USTA OYUNCU HALİL ERGÜN İLE BULUŞTU
12:03 - Uluslararası Girişimcilik ve Başarı Ödülleri 2024: Yılın En Prestijli Törenine Hazır Olun
11:43 - Coşkun Çelik’ten İddialı Şarkıya İddialı Yorum
08:46 - Model of Models 2024 Grand Finali Tamamlandı: Kral ve Kraliçe Taçlarını Taktı
Yazar Murat Karahan küçük öykülerden oluşan “Kırmızı Bavulum” adlı kitabı ile yakaladığı başarıyı bu kez de kitapseverlerle buluşturduğu “Sayina” adlı romanı ile taçlandırdı.
Yazmaya küçük yaşta başlayan yazar, büyüklerinin anlattığı hikayeleri farklı bir dille kaleme alıp, çeşitli mecralarda okurlarıyla buluşturarak yazma serüvenine devam ediyor. Murat KARAHAN “Kimsenin kimseye benzemediği bu Dünya’da yazılabilecek ne varsa yazıldı, okunabilecek ne varsa okundu diye söyleyenleri ayrı tutarak, başladığım yazı yazma serüvenimde ikinci kitabım ile sizlerin karşısındayım. Görünmeyen ne varsa görmek, duyulmayan ne varsa duymak, bilinmeyen ne varsa bilmek lazımdı. Güçlü milletler ile güçsüz milletler arasında asırlardır süren haksızlığı görmeyen, duymayan ve bilmeyen kalmasın diye yazılan bir roman oldu. Sürgün yolunda yaşanan kayıpların insanların ruhlarında yarattığı derin izleri kaleme alırken, bir yandan da sürgünün izlerinde yükselen bir aşk hikayesini yazdım ” dedi.
Murat Karahan’ın “Sayina” adlı romanının konusu; İkinci Dünya savaşında Kırım’da yaşanan iki ailenin çetin şartlarda yaşadıkları göç hikayesidir. Türk ve Müslüman kimliğinin bu coğrafyalardan silinmesinin izlerini, göçe zorlanan topraklarından sürülen insanların geride bıraktığı derin acıları ve sürgünle birlikte Türkiye’de birleşen kalplerin hüznüne dokunan bir roman oldu.