Çekiç Magazin

SON DAKİKA

Kahramanmaraş’ta Acı Biberiyle Dans Ettiren Fabrikayı Gezdik

21 Eylül 2024 | 3 kez görüntülendi.
Kahramanmaraş’ta Acı Biberiyle Dans Ettiren Fabrikayı Gezdik
Dünyaca ünlü acı biberiyle tanınan Kahramanmaraş’ta biber üretici dans ettiren acı Maraş Biberiyle fuarların cazibe noktasıydı. Sizler için muhabirimiz Eyüp Kadir Kılcı dünya mutfağında sıklıkla kullanılan sofralarınıza renk ve lezzet katan Maraş Biberi imalatı nasıl yapılıyor diyerek Gödezade Baharat fabrikasını ziyaret etti.
Akdeniz’in altın şehri Kahramanmaraş UNESCO Gastronomi Kenti olma özelliklerine sahip bir ilimizdir. Şehrin mutfağının zengin yöresel lezzetleri “Maraş Dondurması, Maraş Tarhanası, Çağlayancerit Cevizi, Maraş Sumak Ekşisi Akıtı, Maraş Parmak/Sıkma Peyniri, Maraş Kelle Paçası ve daha nice coğrafi işaret tescilli birbirinden zengin yöresel lezzetine doğal acı reyhasıyla tat katan Maraş Biberi. Maraş Biberinin yapılışını yerinde görmek, imalatını üretimini yerinde yani fabrikasında gördük. Kahramanmaraş’ın Yöresel Baharatlarının Üretiminde söz sahibi ailelerin başında gelen Adana yolu üzerinde bulunan Gödezade Baharat ve HVG Gödeoğlu Baharat Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Veli Gödeoğlu’nu ziyaret ederek Maraş Biberi ve ürün çeşnileri hakkında bilgi aldık. Gödeoğlu ile birlikte başta coğrafi işaret tescilli “Maraş Biberi” olmak üzere “Dans Ettiren Maraş Acı Biberi”, baklavadan daha tatlı “Maraş Şeker Biberi”nin üretim aşamasını yerinde her aşamasına kadar görme fırsatı sundu. Firma olarak ülkemizde düzenlenen sektörel fuarlar başta olmak üzere İstanbul, Ankara, İzmir, Sivas ve Antalya gibi illerde düzenlenen iller tanıtım fuarlarına katılım sağladıklarını şehrimizin tanıtımına önemli katkılar sunmaya çalıştıklarını dile getirdi. Yöresel ürünlerde Kahramanmaraş imzasını zirveye taşımaya çalıştıklarını dile getirdi. Gödezade Baharat olarak Maraş Biberi’nde farklı acı konseptleri geliştirdik. Tüketicinin olumlu beğenisiyle karşılaştık dedi.  Klasik Maraş Pul Biber, Maraş İpek Biber ve Maraş Toz Biberi yanında Dans Ettiren Maraş Acı Biberi, Şeker Tadında Maraş Biberi ile Maraş Yöresel Baharatlarından özel karışım ürünler imal ediyoruz. Mutfakta kadınlarımızın yardımcısı HVG Salata Baharatı, HVG Köfte Baharatı, Maraş Sumak Ekşisi, Kekik, Nane ve Reyhan başta olmak üzere Maraş Biber ve Domates Salçası üretimini doğal yöntemlerle ürettiklerini söyledi.
” Lezzete Lezzet Katan Ayrıntı mottosuyla HVG Gödezade Baharat Maraş Biberi, Maraş Salçası ve Maraş Baharatları ürün çeşnisine toptan ve parekende olarak 0344 235 06 16 0506 466 1580 numaralı hatlar ile birlikte www.instagram.com/godezadebaharat üzerinde ulaşılabilir. “
HVG Gözdezade Baharat Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Veli Gödeoğlu ile birlikte fabrika da sağlık ve hijyen koşullarına uygun giyinerek üretim aşamasını gezdik, gördük yerinde bilgi sahibi olduk.
İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ