20:00 - 21 Yaşındaki “Model of Models 2024” Kraliçesi Semanur Aslan Hız Kesmeden İlerliyor
12:50 - ENES FURKAN BİLGİÇLİ İMZALI “GLOBAL STAR AWARDS” GÖRKEMLİ TÖRENLE SAHİPLERİNİ BULDU
11:51 - Coşkun Sabah’ın Açıklamaları Tepki Çekti: Talat Er’den Yanıt Gecikmedi
14:58 - Mine Ayman ve Erdem Tunç’tan “Sev Beni” Dinleyicilerle Buluştu!
09:53 - Gastrofill Dergisi: Türk Gastronomisinin Zirvesindeki Yolculuğuna Devam Ediyor
08:34 - KADER YILDIZ USTA OYUNCU HALİL ERGÜN İLE BULUŞTU
12:03 - Uluslararası Girişimcilik ve Başarı Ödülleri 2024: Yılın En Prestijli Törenine Hazır Olun
11:43 - Coşkun Çelik’ten İddialı Şarkıya İddialı Yorum
08:46 - Model of Models 2024 Grand Finali Tamamlandı: Kral ve Kraliçe Taçlarını Taktı
Barok müziğin dünyaca ünlü orkestraları arasında yer alan Accademia Bizantina, 40’ıncı yıldönümünü için Ankara ve İstanbul’da konser verecek. Dünyanın sayılı barok orkestraları arasında yer alan topluluk, her iki konserde Antonio Vivaldi’nin eserlerini yorumlayacak. Grammy adaylığı ve sayısız prestijli ödülle taçlanan orkestra, 25 Mart’ta Ankara CSO Ada, 26 Mart’ta İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluşacak. Özel konserlerin biletleri Türkiye’nin kapsayıcılığı en geniş ve lider etkinlik biletleme şirketi Biletinial’da satışa çıktı.
Accademia Bizantina’ya İstanbul konserinde Barok müziğin yıldızlarından Alessandro Tampieri de eşlik edecek. Aralarında Il Giardino Armonico ve L’Arpeggiata gibi orkestraların da bulunduğu müzik topluluklarıyla ve Enrico Onofri, Philippe Jaroussky, Vittorio Ghielmi gibi sanatçılarla çalışan ve 2011’den beri birinci keman ve konzertmeister olarak Accademia Bizantina’da yer alan Tampieri, özel konser kapsamında İstanbullu müzikseverlerle buluşacak.
40 yıllık saygın bir yolculuk
Accademia Bizantina 1983 yılında Ravenna’da tıpkı büyük bir dörtlü gibi müzik yapma gayesiyle kuruldu. O dönemde olduğu gibi günümüzde de üyeleri tarafından bağımsız bir şekilde yönetilmeye devam ediyor ve topluluğu öne çıkaran özelliği olan oda müziği yapma anlayışına bağlı bir şekilde faaliyetlerini sürdürüyor. Derin ve kolektif bir araştırmayla birleştirdikleri bu felsefe, topluluğun 17, 18 ve 19. Yüzyıl müzik repertuvarlarını dönemin özgün enstrümanları ile yorumlama konusunda uzmanlaşmasını sağladı. Yıllar içerisinde klasik müzik dünyasında öne çıkmayı başaran Accademia Bizantina, dinleyici ve eleştirmenlerin gözünde önemli bir yer edindi; araştırmalar ve birlikte yapılan müzik okumalarının, partisyonları azami dikkatle inceleyerek döneme en uygun müzikal çizgiyi tıpkı en soylu İtalyan oda müziği geleneğinde olduğu gibi yakalama anlayışıyla birleşmesi sonucunda kendine özgü yorum stilini oluşturdu.