Çekiç Magazin

SON DAKİKA

Sinan Canan, D&R imza gününde yeni kitabını müjdeledi

Akademisyen, biyolog ve araştırmacı yazar Sinan Canan; son kitabı “Kadınlar, Erkekler, Cinslikler ve Cinsellikler”in imza gününde sene sonunda raflarda olması planlanan yeni kitabının müjdesini verdi.
28 Ağustos 2023 | 43 kez görüntülendi.
Sinan Canan, D&R imza gününde  yeni kitabını müjdeledi

Akademisyen, biyolog ve araştırmacı yazar Sinan Canan; son kitabı “Kadınlar, Erkekler, Cinslikler ve Cinsellikler”in imza gününde sene sonunda raflarda olması planlanan yeni kitabının müjdesini verdi. Son dönemde nörobilim ve nöropsikoloji konulu kitaplara ilginin arttığını belirten Canan, bu alanda mutlaka okunması gereken kitapları listeledi.

İmza günleri, söyleşiler ve yeni kitap lansmanlarıyla yazarları okuyucularıyla buluşturan D&R, bu kez akademisyen, biyolog ve araştırmacı yazar Sinan Canan’ı ağırladı. D&R’ın Galataport İstanbul’daki mağazasında gerçekleşen imza gününde Canan, nörobilim ve nöropsikoloji hakkında merak edilenleri D&R için yanıtladı.

“Nörobilime duyulan ilginin sebebi, görüntüleme teknolojilerinin gelişmesi”

Sinan Canan: “2000’li yıllardan itibaren, içinde yaşadığımız döneme nörobilim çağı deniliyor. Bunun temel bir sebebi var. 90’ların sonunda geliştirilmeye başlanan yeni görüntüleme teknolojileri tarihte ilk kez beyninin içinde ne olup bittiğini bize doğrudan göstermeye başladı. Konu insan davranışının kökenleri olunca birçok şey gibi insana dair anlayışımız da değişmeye başladı. Bugün nörobilim, insana dair her türlü bilgi alanını doğrudan ilgilendiren bir çatı bilime dönüştü. Hemen hemen her konuyu nörobilimsel açıdan açıklayan yeni bilgilere ve yeni yorumlara ihtiyaç var. Buna binaen nörobilim üzerine son dönemde bu denli fazla eser ve kaynak çıkmaya başladı. Ben de kişinin kendini tanıması hususunda nörobilimi kullananlardanım. Bu bilgi çok daha çeşitli şekillerde karşımıza çıkacak ve bana sorarsanız önümüzdeki yüzyılın en önemli bilim alanı yine nörobilim olmaya devam edecek.”

Sinan Canan’dan nörobilim alanına ilgi duymaya başlayanlara tavsiye

“Kişi eğer popüler düzeyde bu alana merak duyuyorsa özellikle ilgisini çeken alan içindeki  nörobilimsel kaynakları okuyarak işe başlamalı. Aksi taktirde karmaşık ve zor gelebilir. Ya da yüzlerce nöro çeşitliliği içinde kaybolabilir. Uzman nöro-bilimciler yetiştirmekten öte nöro-bilim konusunu okuyabilen, anlayabilen insanlara daha çok ihtiyacımız var. Mesela hukukla ilgilenen birisi nöro-hukuk konusunda yazılmış kitapları okuyarak kendi alanında nörobilimsel yaklaşımı öğrenebilir. Merakla başlayan okurlar için David Eagleman’ın bütün kitaplarını tavsiye ederim.”

5 kitap önerisi

“Genel bir sıralama yapmam gerekirse; ‘Değişen Beynim’ isimli kitabı öneririm. İkincisi beni de çok derinden etkileyen en yeni çıkan eserlerden biri, David Eagleman’ın ‘Canlı Devre’ kitabı. Ayrıca Nörolog Oliver Sacks’ın serilerini de tavsiye ederim. Kendisi vaka üzerine kitaplar yazan, önemli bir klinik psikolog. Antonio Damasio’nun ‘Descartes’ın Yanılgısı’ ve daha sonra çıkarttığı ‘Spinoza’yı Ararken’ kitapları da bu alandaki değerli eserler. Gazeteci Jonah Lahrer’in ‘Karar Anı’ kitabı da muhteşem bir yapıt. Elbette ‘İnsanın Fabrika Ayarları’ kitabımın da bu alana ilgi duyanlar tarafından mutlaka okuması gereken bir kitap olduğuna inanıyorum.’

Yeni kitap: ‘İnsanın Manevi Ayarları’

“Şu anda üzerine çalıştığım ve son düzenlemelerini yaptığım bir kitap var: ‘İnsanın Manevi Ayarları’. 5 yıldır üzerinde çalışıyorum. Bu yıl sonunda okurlarıyla buluşturmak için çalışıyorum.”

İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ